L’Ajuntament de Barcelona posarà en marxa un programa d’identificació de “tags”, les signatures que fan els grafiters a les parets. Això ha d’ajudar a reconèixer les pintades d’un mateix autor a la ciutat i, de retruc, facilitar que se n’identifiqui els autors. Aquesta és una de les novetats del nou contracte de neteja de pintades que ha posat en marxa el consistori i que, per primera vegada, actua en el mobiliari urbà i els edificis patrimonials.

El primer pas serà sobre el terreny, a peu de carrer. Els equips que netegen les pintades seran els encarregats de fer fotografies dels “tags” que es trobin a la via pública. Després aquestes imatges, amb la localització corresponent, s’introduiran en un programa informàtic que permetrà determinar com es mouen els autors dels grafits per l’espai públic. L’aplicació també estarà a disposició de la Guàrdia Urbana amb l’objectiu últim de poden identificar i enxampar els autors dels “tags”. Està previst que aquest nou programa es posi en marxa cap al mes d’abril.

Més vigilància i endurir les sancions

En paral·lel a aquest nou programa, també s’incrementarà la vigilància per part de la Guàrdia Urbana i s’està treballant per modificar l’ordenança de civisme. Entre altres coses, el consistori vol incrementar les sancions. Actualment les multes per pintar l’espai públic arriben fins als 600 €.