GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde "Hem arribat a acords de molta generositat, però si ara, amb la discussió sobre el cartipàs, esperem que no, apareixen posicions de bloqueig, ens obligarien a rediscutir-ho tot des del començament." SÒNIA RECASENS, regidora de CiU "Des del 2008 hi ha una congelació salarial, el 2010 es va produir una rebaixa important del 15%." FRANCISCO SIERRA, regidor de Ciutadans "Todavía falta escoger los cargos electos que tendrán dedicaciones parciales y claro falta un tipo de retribución." ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "Hi ha d'haver un codi ètic que respongui al què ha de ser la funció pública, i això s'ha d'aplicar als càrrecs electes i també als nomenaments, a les gerències." CARMEN ANDRÉS, regidora del PSC "Respectar la congelació, evidentment, i aplicar el nostre compromís de no percebre dietes dels òrgans supramunicipals o d'altres òrgans." ÀNGELS ESTELLER, regidora del PP "Ja ens hem anat rebaixant el sou i estem d'acord a mantenir aquestes rebaixes actualment."

Mentre que el govern municipal advoca per una rebaixa generalitzada dels salaris, la majoria de l’oposició és favorable a congelar els sous. La regidora de CiU, Sònia Recasens, ha recordat que “des del2008 hi ha una congelació salarial i el 2010 es va produir una rebaixa important del 15%“, com ha recordat també la popular Àngels Esteller. Des del PSC, Carmen Andrés s’ha mostrat partidària de respectar la congelació i “aplicar el nostre compromís de no percebre dietes dels òrgans supramunicipals”.

El regidor de Ciutadans Francisco Sierra ha alertat que encara cal triar els càrrecs electes que tindran dedicacions parcials i, llavors, s’haurà de determinar si “falta un tipus de retribució”. Per la seva banda, el president del Grup Municipal d’Esquerra, Alfred Bosch, s’ha mostrat favorable a l’existència d’un codi ètic de la funció pública que s’apliqui “als càrrecs electes i també als nomenaments”.

Tampoc no s’han posat d’acord en la presència del grups a les empreses municipals. El govern vol tenir majoria als consells d’administració mentre que l’oposició vol una representació que reflecteixi el pes de cada formació a l’Ajuntament. De fet, els grups només han aconseguit pactar un acord en les comissions de plenari.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha assenyalat que s’ha “arribat a acords de molta generositat” i ha alertat que si “apareixen posicions de bloqueig, ens obligarien a rediscutir-ho tot des del començament”.