GERARD ARDANUY, expresident d'UDC a Barcelona "A la història del meu partit sempre s'havia posat per davant el país al partit. Jo crec que en aquests moments, els dirigents del meu partit han decidit posar davant el partit al país, i davant d'aquestes circumstàncies, jo i molts més hem decidit que no volíem passar per aquesta situació."

L’executiva de la Intercomarcal d’UDC de Barcelona ha votat a favor de dissoldre’s per donar suport “al projecte del president Mas”. Han votat a favor de la dissolució la majoria dels membres electes que la formen.

D’aquesta manera, UDC de Barcelona dóna suport al caràcter plebiscitari del 27-S i defensa el procés independentista. En un comunicat, que han fet públic aquest dimecres, han criticat l’actuació de la direcció: “No reconeixem la direcció actual d’Unió Democràtica de Catalunya com a representants del sentir de la majoria del partit.” Asseguren que no la reconeixen “ni pels objectius polítics de defensar una via política autonomista per a Catalunya, ni per les formes de presa de decisions i d’actituds internes del partit”.

Han fet una crida “per refundar” Unió Democràtica de Catalunya en una nova formació política “que permeti una majoria sobiranista al Parlament català el proper 27 de setembre”. Aquesta mateixa decisió també l’han pres a Unió de les Terres de l’Ebre.

El fins ara president d’Unió Democràtica de Catalunya a la ciutat i regidor de l’Ajuntament, Gerard Ardanuy, ha fet constar en el seu perfil de Twitter el suport a la plataforma #decidits, que es presentarà el proper diumenge, 12 de juliol, a la sala BARTS de Barcelona.

En una entrevista a Barcelona FM, Ardanuy ha afirmat que la dissolució de l’executiva d’UDC a Barcelona no afectarà el Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament. Assegura que té “la voluntat de treballar en aquest entorn”, en què se sent “molt ben acollit”. “Crec que no hi haurà canvis”, ha dit.

Ardanuy, que ha presentat la dimissió a la presidència de l’executiva d’UDC a la ciutat, ha explicat que ho ha fet per la “manca de diàleg i entesa” dins del partit. Ha afegit que els membres que han presentat la renúncia tenen la intenció d’aixoplugar-se a Hereus UDC 1931 i crear una gestora de Barcelona de la plataforma amb persones que vulguin donar suport al “caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S”.