colau palestina carta pedro sanchez

L’exalcaldessa de Barcelona i líder dels comuns a Barcelona, Ada Colau, ha demanat per carta al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que l’Estat suspengui tota relació institucional i econòmica amb Israel arran del conflicte a Gaza. També l’insta a aturar immediatament el comerç d’armes i de material tecnològic amb el país governat per Benjamin Netanyahu i que hi apliqui sancions econòmiques.

Més ajuda humanitària a Gaza

Colau ha enviat la missiva a Sánchez poques hores abans d’embarcar-se en la Flota de la Llibertat, un grup de quatre vaixells que duran 5.500 tones de material humanitari a Gaza. En aquest sentit, la presidenta del Grup Municipal de BComú ha demanat al president socialista que ajudi a garantir el dret a la lliure navegació de la flota i que es comprometi a col·laborar en l’enviament de més ajuda humanitària i material mèdic per part del Govern espanyol.

Replicar la resposta a Putin

Més enllà de les peticions, Ada Colau també ha agraït a Pedro Sánchez la “sensibilitat davant de la massacre” d’Israel contra Palestina i que hagi reconegut l’Estat palestí. Ara bé, l’exalcaldessa ha recordat que la Unió Europea va tenir una resposta més contundent contra el govern rus de Vladímir Putin per la guerra contra Ucraïna i, per això, també insta Sánchez a fer valdre el seu pes en institucions com la UE i les Nacions Unides per aconseguir un consens global per detenir el genocidi.