Arran dels atemptats a dues esglésies catòliques a Egipte aquest diumenge, Alberto Fernández Díaz, va demanar aquest dilluns al govern municipal que tingués especial cura dels refugiats cristians. Va afirmar que es “prioritzin aquells refugiats cristians que fugen de l’integrisme islàmic”.

Aquest dimarts Ada Colau ha respost les declaracions d’Alberto Fernández Díaz a través d’un tuit. Ha demanat que el president del Grup Municipal del PP, “reflexioni” i “rectifiqui” ja que considera que les afirmacions són molt greus. Segons l’alcaldessa, les paraules de Fernández Díaz vulneren els drets humans i són discriminatòries.

Colau no ha estat l’única a respondre les declaracions de Fernández Díaz. El tinent d’alcalde Jaume Asens també ha mostrat el seu rebuig a les declaracions a través de les xarxes socials. També ha respost les declaracions la regidora de la CUP, María José Lecha, qui ha recordat a Fernández Díaz que la Constitució espanyola garanteix la llibertat de creença religiosa i la no discriminació.