Els primers resultats de la nit ja van desfermar l'eufòria dels simpatitizants d'En Comú Podem que es van apropar a l'Estació del Nord. Una celebració que es va intensificar a mesura que pujava l'escrutini i es consolidava com la candidatura més votada a Catalunya, amb 12 diputats, i amb representació a les quatre demarcacions catalanes. XAVIER DOMÈNECH, candidat d'En Comú Podem "En dos mesos una nova força política catalana ha guanyat les eleccions a Catalunya! Ha guanyat el sí a la democràcia real, ha guanyat el sí al dret a decidir, el referèndum, hem guanyat nosaltres, ha guanyat la gent, ha guanyat el poble de Catalunya." El gran actiu d'En Comú Podem, Ada Colau, va destacar també la gran victòria de la candidatura assolida a Barcelona, on ha guanyat nou diputats i ha quedat també com a primera força. ADA COLAU, En Comú Podem "Com a alcaldessa de Barcelona, orgull de grup municipal que hem millorat els resultats de les eleccions municipals! Orgull tinents d'alcalde, orgull de regidors i regidores! I orgull de Catalunya que ha derrotat sempre el Partit Popular, que ha derrotat el bipartidisme i que ara ha derrotat el recanvi del bipartidisme que volia ser Ciutadans! Orgull de Catalunya, orgull!" Han afegit que s'han obert temps constituents i que el que fins ara es deia que era impossible haurà de ser possible.

L’alegria ha omplert l’Estació del Nord des de primera hora de la nit, amb els primers resultats. Quan ja s’havien escrutat prop del 90 % dels vots, i En Comú Podem es consolidava com a força guanyadora a Catalunya i Barcelona, el candidat, Xavier Domènech, acompanyat de la resta de candidats per Barcelona, ha sortit per agrair els resultats als simpatitzants i militants.

“Sou màgics, en dos mesos una nova força política catalana ha guanyat les eleccions a Catalunya! Ha guanyat el sí a la democràcia real, ha guanyat el sí al dret a decidir, el referèndum, hem guanyat nosaltres, ha guanyat la gent, ha guanyat el poble de Catalunya!”, ha reblat Domènech. A més, ha sentenciat que el bipartidisme ha mort, i ha afegit que “hem obert uns nous temps constituents, i tot allò que deien que no era possible, haurà de ser possible, no hi ha una altra.” El candidat ha recordat els compromisos adquirits: el dret a decidir, com un dret inalienable, els drets socials com l’habitatge i els subministraments bàsics garantits, i la fi de les portes giratòries. “Aquells que han fet un debat de poder i no de país han quedat enrere”, ha conclòs Domènech.

Colau, eufòrica i orgullosa

L’alcaldessa de Barcelona ha fet públic l’orgull que sent, ha dit, del Grup Municipal de Barcelona en Comú, després que en aquestes eleccions s’hagin millorat els resultats de les municipals. “Orgull de tinents d’alcalde, orgull de regidors i regidores! Orgull de la Barcelona treballadora”, ha cridat Colau. I tot seguit ha afegit: “Orgull de Catalunya!”, per haver derrotat sempre el Partit Popular, ha dit, i per “haver derrotat el bipartidisme”. Colau ha afegit eufòrica que Catalunya ha derrotat “el recanvi del bipartidisme que volia ser Ciutadans”, i que aquest és només el principi d’un enorme canvi.

Ha conclòs que quan la gent de baix s’organitza tot és possible, i que han assolit la victòria “sense cap poder fàctic a favor nostre, fins i tot amb televisions públiques en contra nostra, hem guanyat!”, ha etzibat Colau.