Foto: Albert Hernández (ACN)

(ACN/Redacció) L’acord d’investidura rubricat aquest dimarts pel PSOE i Sumar recull mesures ambientals com l’eliminació dels vols domèstics amb alternatives en tren de menys de dues hores i mitja. Fonts de la negociació han especificat que aquesta proposta afectaria directament el Pont Aeri entre Barcelona i Madrid. “Forma part dels vols a reduir”, indiquen coneixedors del contingut de les converses, que reconeixen, tanmateix, que no hi ha una xifra exacta de rutes afectades per la mesura.

Seguint l’exemple d’altres països europeus

Aquesta proposta concreta, que busca equiparar Espanya amb altres països europeus com França, que també han retallat els vols curts, ha rebut crítiques per part d’entitats com l’Associació de Línies Aèries (ALA), que la consideren ineficaç. Pel que fa als mercats, ha suposat també aquest dimarts la caiguda a borsa d’empreses turístiques com l’operador aeroportuari Aena, que ha perdut un 3,6 % del seu valor aquest dimarts.

Els impostos verds, una assignatura pendent

Tot i que l’acord inclou mesures ambientals concretes, no aprofundeix en els denominats “impostos verds”, assumpte que ambdues parts han pactat deixar per a més endavant. En aquest sentit, els coneixedors de la negociació ressalten que aquesta carpeta tindrà un paper rellevant en la “reforma fiscal” que es vol implementar en cas que la legislatura tiri endavant. Pel que fa als impostos especials a la banca i les energètiques, es preveuen reformes legislatives per fer-los permanents i estabilitzar-ne la recaptació.