Xavier Trias ho ha comunicat a través de Twitter. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anul·lat tres vots dels que havia declarat vàlids aquesta mateixa setmana, i això permet que Convergència i Unió recuperi el quinzè regidor a Barcelona. La decisió, l'ha pres després que la federació nacionalista requerís a la justícia un escrit d'aclariment a la sentència. Concretament, Convergència al·legava que s'havien donat per vàlides algunes paperetes que el PP no havia reclamat. Després de remirar-se-les, el tribunal rectifica els resultats i acaba descomptant tres vots al PP. Són només tres paperetes, però els resultats són tan disputats que fan que siguin crucials. Amb el resultat actual, el PP es queda a tan sols dues paperetes d'esgarrapar el novè regidor, que havia d'ocupar María Elisa Casanova. El Partit Popular, de la seva banda, no es resigna. Vol esgotar totes les possibilitats. Per això ha anunciat que demanarà un nou aclariment, esperant que els magistrats estudiïn de nou els vots i els donin novament la raó. Aquesta situació podria fer ballar novament el resultat definitiu. Precisament per aquest motiu Convergència i Unió, paral·lelament, ha posat en marxa un altre mecanisme de reclamació per fiançar el quinzè representant. Aquest matí ha registrat un recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional. I segons com evoluncionin els esdeveniments, la federació es reserva el dret a retirar-lo en el decurs dels pròxims dies.

Xavier Trias ho ha comunicat a través del seu compte de Twitter. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anul·lat tres vots dels que havia declarat vàlids aquesta mateixa setmana i això permet que Convergència i Unió obtingui de nou el quinzè regidor al plenari de Barcelona. La decisió l’ha presa després que la federació nacionalista requerís al TSJC un acte d’aclariment a la sentència. El Partit Popular ja ha anunciat que demanarà, per la seva banda, un nou aclariment, que podria fer ballar el resultat novament.

“Errors materials”

CiU va presentar ahir mateix un escrit d’aclariment pels “diversos errors materials detectats” en la sentència que es va conèixer dimarts. Segons CiU, la sentència donava per bones sis paperetes de tres meses electorals que el PP no havia reclamat. Els populars ho neguen.

A més, CiU argumenta que un dels vots va ser considerat vàlid malgrat que el votant havia ratllat tot l’ordre numèric de la candidatura, en contra del criteri de la mateixa sentència, que declara nul·les altres paperetes pel mateix motiu.

Joaquim Forn, número dos de la candidatura de Xavier Trias, s’ha mostrat satisfet per la rectificació del TSJC. Per la seva banda, els populars no entenen com el tribunal pot modificar una sentència ferma. Per això hi presentaran demà mateix un altre escrit d’aclariment.

A més, CiU havia presentat un recurs d’empara al Tribunal Constitucional que ara no pensa aturar pas. El PP també recorrerà al Constitucional si el TSJC manté la seva posició d’avui, que deixa els populars amb vuit regidors. Per tant, per sobre dels canvis de parer dels magistrats del TSJC, la disputa judicial entre CiU i PP segueix oberta al TC.

La regidora que balla

Segons el recompte que va donar per bo la junta electoral, CiU obtenia 14 regidors i el PP, vuit. Els populars es quedaven a 56 vots d’assolir el novè regidor. Els populars van recórrer contra la decisió al TSJC i aquest tribunal va declarar vàlids 57 vots que en un principi havien estat considerats nuls perquè les paperetes duien algunes marques fetes amb bolígraf. Ara, tres d’aquests vots han tornat a ser declarats nuls, així que el PP es quedaria a dos vots del novè regidor.

Les edils implicades en aquest ball de resultats són Maria Elisa Casanova (PP) i Elena Turalló (CiU), amb qui el futur alcalde Xavier Trias comptava com a regidora del districte de les Corts.