Tot depenia d'una seixantena de vots, que en primera instància, havien estat anul·lats per la Junta Electoral Central. El PP va recórrer contra aquesta decisió i ara el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya els dóna la raó i finalment dóna per vàlides 57 paperetes dels populars, tan sols una més de les que necessitaven per obtenir el novè regidor. Després d'analitzar-les, el tribunal considera que les marques que els votants hi havien fet, com un punt, una creu o una aspa al costat d'algun dels noms de la llista, no impliquen un rebuig cap al candidat o la formació i, per tant, no alteren el sentit del vot. En canvi es continuen considerant nuls altres vots: alguns, perquè estaven estripats, i d'altres, perquè contenien expressions escrites, tant a favor com en contra de la candidatura. En l'escrit d'al·legacions, Convergència va demanar que es validessin 17 vots nuls que també tenien marques. El tribunal, però, ha desestimat la petició perquè no es va fer primer una reclamació a la Junta Electoral. Després de l'ajornament causat pel recurs del PP, la Constitució de l'Ajuntament es farà, ara ja amb tota seguretat, el proper 1 de juliol. I es farà amb els canvis que determina la sentència. Així, el partit liderat per Alberto Fernández Díaz obtindrà un novè regidor al consistori, a costa de Convergència, que passarà a tenir-ne 14 enlloc de 15. La resta de partits es mantenen intactes, amb 11 representants per al PSC, 5 per ICV i dos per a Unitat per Barcelona. Curiosament, les cares d'aquest canvi en la correlació de forces corresponen a dues dones. Per part de CiU, qui queda fora del plenari és Elena Turalló, un nom que sonava per presidir el districte de les Corts. El seu lloc l'ocuparà la popular Maria Elisa Casanova, doctora en economia, i fins ara, assessora del grup municipal del PP. Casanova, també tindrà responsabilitats a les Corts, en aquest cas, des de l'oposició.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat la raó al Partit Popular, que havia presentat un recurs electoral per aconseguir el recompte de vots de 66 paperetes que s’havien donat per nul·les a les eleccions del 22 de maig. El TSJC ha donat per vàlids 56 d’aquests vots.

La decisió permet al PP aconseguir un novè regidor a l’Ajuntament. Li arrabassarà a CiU, que se’n quedarà amb 14. Així, serà la popular Maria Elisa Casanova qui ocuparà el càrrec de regidora, en detriment de la convergent Elena Turalló. Això, si no prospera el recurs d’empara que CiU ja ha anunciat que presentarà al Tribunal Constitucional.