Els membres del Parlament han decidit que hi haurà tolerància zero amb els responsables dels aldarulls del dimecres al parc de la Ciutadella. Per això, la cambra catalana se suma a les diligències que ha obert la fiscalia pel bloqueig a les entrades del Parlament per part dels "indignats". NÚRIA DE GISPERT, presidenta del Parlament "Un conjunt important de manifestants van pretendre atacar la línia de flotació de la nostra democràcia i de les nostres llibertats i això no pot quedar impune. Per aquest motiu hem pres aquest acord i reservar-nos altres accions si són necessàries." Tot i això, la presidenta ha estes la mà al col·lectiu. Diu que escoltarà les propostes en ferm que presentin perquè es puguin debatre a la cambra. De Gispert ha rebut avui l'Associació d'Antics Diputats, que ha donat suport als parlamentaris després dels incidents del dia 15 i els ha demanat que superin el corporativisme polític. JOAN RIGOL, expresident del Parlament "Davant d'aquests grans reptes fonamentals que té el país plantejats en aquest moment tots sapiguem superar el corporativisme i anar cap a la recerca d'una unitat que ens permeti aquesta credibilitat moral i que ens permeti, per tant, poder demanar uns esforços justos." Precisament en aquest mateix escenari, el conseller d'Interior Felip Puig compareixerà dijous al matí per explicar amb més detall tot el dispositiu policial que es va dissenyar per garantir la celebració del ple del 15 de juny. En el punt neuràlgic de les mobilitzacions, l'acampada continua. Saben que el desallotjament és a prop però diuen que no marxaran. Confien que, de nou, tindran el suport de la societat. ÁNGEL ORTIZ, membre del 15-M "Según mis contactos sí van a venir a echarnos. Y va a ser un efecto llamada y vas a tener gente con petardos y vendrà cada vez más gente aquí. Si que van a haber problemas porque aquí no hay disturbios hasta que entran los antidisturbios." I justament avui, el pare que va inspirar el moviment dels "indignats" ha tret a la venda el llibre 'Comprometeu-vos', que es considera la segona part de l'exitós 'Indigneu-vos', un dels manuals de capçalera del 15-M.

El text aprovat per la Mesa del Parlament considera que els incidents que es van viure durant el 15-J són de gravetat i poden ser constitutius de delicte. També  insta la fiscalia perquè exerceixi l’acció penal i civil contra els presumptes responsables de les agressions als diputats.

De Gispert ha fet l’anunci després de rebre el suport dels exparlamentaris. L’expresident Joan Rigol ha traslladat a la presidenta el suport dels exdiputats pels fets de dimecres. Rigol ha dit que “les institucions no són ni dels partits ni dels grups parlamentaris, sinó del poble” i, per això, “qui obstaculitza amb violència el Parlament també va contra el poble”.