En una entrevista a Catalunya Ràdio, Xavier Trias ha lamentat que l’alcaldessa no s’enfronti amb contundència al problema de la venda a la manta. “En poc temps Colau ha fet malbé l’ordre, en creure que l’acció social va lligada al desordre”, ha sentenciat. Segons Trias, els venedors ambulants tenen “necessitats” i amb un permís temporal de feina podrien treballar sense fer res il·legal. Tot i així, ha matisat que l’alcaldessa fa “la vista grossa” i això no és una solució.

Sobre les decisions del govern municipal, Trias s’ha queixat novament de la manca de diàleg per part del govern d’Ada Colau. Ha dit que el diàleg i la participació són una eïna per comunicar-se amb tots els grups parlamentaris, i no només amb els membres d’un mateix partit. Segons Xavier Trias, en els últims sis mesos només s’ha reunit “una hora” amb Colau, tot i que ell deixa la porta oberta a més trobades.

D’altra banda, el president del grup municipal de CiU també ha parlat sobre la independència de Catalunya. Ha criticat l’opció d’Ada Colau de defensar un referèncum pactat amb l’Estat perquè ho veu “impossible”. Trias acusa l’alcaldessa d’actuar amb “ambigüitat calculada i electoralista”. “Colau fa una certa trampa i hi ha partits nacionalistes que hi cauen. La trampa és creure que Madrid ens cedirà alguna cosa”, ha assegurat. Finalment, ha criticat que “alguns partits nacionalistes” permeten l’actuació de Colau mentre que obligaven CiU a manifestar-se a favor de la independència.