Sis mesos després de guanyar les eleccions, el govern presumeix dels resultats del primer baròmetre municipal, tot i que hi ha alguns tocs d'atenció. Barcelona en Comú, però, tornaria a guanyar les eleccions i ho faria amb més suport i més avantatge respecte a la segona força. Un segon lloc al qual escalaria Esquerra, que també milloraria resultats respecte a les eleccions del maig. CiU baixaria al tercer lloc segons l'enquesta, amb un 9 % d'intenció de vot. Tindria molt a prop Ciutadans. El partit taronja queda només a dues dècimes, amb més bon resultat que en les municipals. També millora el PSC, que supera el 6 %. A la cua, en canvi, perden suports la CUP i el PP. Els cupaires, però, passen per davant dels populars. Els barcelonins puntuen amb bona nota l'acció de govern d'Ada Colau. La majoria creu que la gestió és bona o molt bona. Un 20 % la veu normal, mentre que un de cada quatre creu que és dolenta o molt dolenta. Unes xifres que varien molt poc respecte a les últimes notes que va rebre el govern de Xavier Trias, en el baròmetre d'ara fa un any. GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde "Abans de les eleccions de maig, molta gent deia que si guanyen aquestes noves forces emergents serà un caos, serà el fi... Estem demostrant que no només no ha passat això sinó que s'està governant la ciutat amb una acceptació important." En tot cas, a l'hora de puntuar els líders municipals, Xavier Trias és el més ben valorat, amb un 5,4. De fet, obté millor nota ara que els últims anys com a alcalde. El segueix Ada Colau, amb un 5,2, i perd sis dècimes respecte a l'enquesta del juny. Alfred Bosch, d'Esquerra, també aprova, amb un 5,1. El socialista Jaume Collboni millora la nota de l'última enquesta, però queda per sota del 5. María José Lecha, de la CUP, obté un 4,5, mentre que Carina Mejías, de Ciutadans, i el popular Alberto Fernández Díaz, es queden amb un 3,6 i un 3,1 respectivament. Mejías i Lecha són, de llarg, les cares menys conegudes pels barcelonins.

Segons el Baròmetre semestral de l’Ajuntament corresponent al desembre de 2015, la formació d’Ada Colau (BComú) obtindria un 15,6 % en intenció de vot si ara es fessin eleccions municipals. Millora així els resultats que va obtenir en les municipals (15,2 %) i amplia la distància amb la segona força. L’enquesta municipal situa ERC en el segon lloc, amb un 10,6 % en intenció de vot, cinc punts més que en les eleccions municipals del maig.

CiU baixa de la segona a la tercera posició (9 %) i perd gairebé cinc punts, mentre que Ciutadans s’apropa als convergents amb un 8,8 % en intenció de vot, uns dos punts més que en les municipals. El PSC es manté en cinquè lloc amb un 6,3 % dels vots, més suport que el mes de maig. A la cua, la CUP (3 %) i el PP (2,6 %) perden punts en intenció de vot respecte a les eleccions municipals, però els cupaires superen els populars.

Els barcelonins puntuen amb bona nota l’acció de govern d’Ada Colau. La majoria (43,3 %) creu que la gestió és bona o molt bona. Un 20% la veu normal, mentre que un de cada quatre (25,5 %) creu que és dolenta o molt dolenta, unes xifres que varien molt poc respecte a les últimes notes que va rebre el govern de Xavier Trias. El desembre de 2014, un 44,6 % creia que la gestió de Trias era bona o molt bona, i un 24,8 % creia que era dolenta o molt dolenta.

Trias supera Colau en valoració

Pel que fa als líders municipals, Xavier Trias és el més ben valorat, amb un 5,4. De fet, obté millor nota ara que els últims anys com a alcalde. El segueix Ada Colau, amb un 5,2 en el seu primer baròmetre d’alcaldessa, tot i que perd sis dècimes respecte l’enquesta postelectoral del juny. Alfred Bosch, d’Esquerra, també aprova, amb un 5,1. El socialista Jaume Collboni millora la nota de l’últim baròmetre, però queda per sota del 5 (4,8).

María José Lecha, de la CUP, obté un 4,5, mentre que Carina Mejías, de Ciutadans, i el popular Alberto Fernández Díaz es queden amb un 3,6 i un 3,1 respectivament. Mejías i Lecha són, de llarg, les dues líders menys conegudes pels barcelonins. A la líder del partit taronja no la coneixen el 74,4 % dels electors, mentre que a la líder de la CUP el percentatge s’amplia al 86,5 %.