La candidata del PDeCAT a les eleccions del 14 de febrer, Àngels Chacón, ha demanat als partits independentistes que volen declarar la república ràpidament que siguin seriosos: “Si avui es proclama la república… Molt bé. I què? Tindrem un reconeixement internacional?”, ha preguntat. Chacón ha defensat que les formacions independentistes primer s’han de posar d’acord en uns mínims per poder avançar en l’agenda independentista i ha recordat el consens que va fer possible l’1-O: “Hi havia unitat estratègica per fer una cosa d’un dia, però després no hi havia res més preparat amb solidesa”, ha criticat.

La cap de llista del PDeCAT ho ha dit durant la seva participació en el fòrum Tribuna Catalunya, en què ha criticat que hi ha partits com Junts de què encara no és clar quin és el programa: “Junts té l’estratègia de la confrontació. I com volen gestionar si volen dir ‘no’ a tot? La confrontació vol dir no gestionar”, ha afirmat. Chacón ha interpel·lat els votants indecisos per poder “condicionar” el pròxim govern. “Ara tenim un terç de la població cridada a les urnes que no sap què votar”, ha assegurat.

Chacón avisa el PSC que amb un pacte fiscal “no ens tindran contents”

Al Tribuna Catalunya, la candidata ha defensat una retroacció de l’impost de successions, que, ha dit, castiga l’economia familiar i l’esforç de les famílies que han tirat endavant petites i mitjanes empreses. Una estona més tard, en un acte amb l’exconseller Andreu Mas-Colell, Chacón ha assegurat que “no renunciaran” a l’objectiu d’assolir la independència. “Que no es pensi el PSC que amb un pacte fiscal ens tindran contents”, ha assegurat la cap de llista en un diàleg sobre economia i recerca amb Mas-Colell. Preguntada sobre la taula de diàleg, l’exconsellera d’Empresa i Coneixement ha assegurat que cal “parlar” i ha demanat al Govern espanyol “coratge” per tractar políticament qüestions polítiques.