El secretari d’Anàlisi Estratègia i Canvi Polític de Podem, Íñigo Errejón, ha qualificat les mesures preses pel Govern espanyol d'”antidemocràtiques i irresponsables” i ha retret a Rajoy que estigui buscant la humiliació de Catalunya. Errejón ha demanat que es doni “una lliçó de democràcia” al Govern espanyol i ha afirmat que “això no és només una batalla dels catalans, és una batalla de tots els demòcrates espanyols”.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde de l’Ajuntament Gerardo Pisarello ha remarcat que “el full de ruta no és el nostre”, però que “davant d’aquest atac brutal perpetrat pel PP, no podem romandre en silenci”. En aquest sentit, hi ha afegit que “tots sabem que aquest atac contra les llibertats civils i polítiques és un atac contra tothom”. Pisarello, però, ha insistit que no estan d’acord amb la situació a què s’ha arribat i ha afirmat que “cridem a la mobilització amb neguit perquè no ens agrada el clima bel·licista i d’enfrontament que s’ha generat”.

En un acte amb moltes intervencions, fins i tot de vídeos amb missatges de personalitats internacionals com l’exministre grec Iannis Varufakis, també ha pres la paraula el coordinador general de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, que ha advertit l’executiu espanyol que aquest diumenge “perdrà la guerra de la democràcia, la legitimitat política i perdrà també Catalunya”.