El president del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha dit que cal votar per dignitat. Segons el republicà, diumenge els ciutadans hauran de decidir quin futur volen. “Hauran de triar si volen viure en el regne de Rajoy o en la República Catalana, en el regne dels sobres de la corrupció o en la república dels sobres de les paperetes per anar a votar.”

El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha dit que la justícia no funciona igual a Catalunya i a Espanya. “Quan el Govern espanyol presenta una querella contra el govern de Catalunya, s’admet en quatre hores. Quan es denuncien els abusos de la Guàrdia Civil passen dos mesos i no han trobat el moment d’admetre a tràmit aquesta querella. Per això, ha dit, és normal que els ciutadans “no confiïn en la Justícia”.

Encara en aquest àmbit, la diputada Ester Capella, advocada de professió, ha dit que Mariano Rajoy ha convertit “l’estat de dret en estat de desfeta”. Ha afegit que s’han “prostituït les institucions” i que ha perdut la fe en l’estat de dret que defensava. Per tot plegat, els republicans diuen que no han fet la campanya que volien. En lloc de demanar el vot pel “sí”, diuen que han de demanar el vot pels “drets fonamentals i la democràcia”.

ERC ha tancat així la seva campanya a Barcelona a favor del “sí” en el referèndum de l’1 d’octubre. El partit participarà en l’acte unitari juntament amb la resta de formacions polítiques i entitats sobiranistes que defensen la votació. Serà aquest divendres a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.