Xavier Trias s’ha presentat al míting amb la veu enrogallada i fins i tot ha avisat “a veure si puc acabar-ho” a l’inici del seu discurs. Trias ha confessat que des de jove “he somiat a tenir un país no dependent, un país lliure” i ha animat els catalans a votar per “fer la Catalunya que volem, amb el progrés econòmic i també social que l’estat no permet”.

L’acte de Barcelona ha comptat, a més de Xavier Trias, amb l’exvicepresidenta Joana Ortega, que s’ha referit a la seva situació personal com a condemnada per haver participat a l’organització de la consulta del 9-N. “Ens podran embargar el patrimoni però no els sentiments, les conviccions, les idees ni tampoc les urnes”, ha dit. I hi ha afegit “intenten sembrar la por, que ens agenollem, i la resposta ha de ser caminar amb el cap ben alt i sortir a votar amb pas ferm”.

El primer a parlar ha estat el portaveu del PDeCAT al Congrés, Josep Lluís Cleries, que ha fet mofa dels reforços de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil desplaçats a Barcelona. “Aquí hi ha molta policia”, ha assenyalat “però no hi ha cap aldarull i diumenge també serà així, anirem a votar sense violència”. Cleries també ha demanat al govern de Rajoy que no doni “cap lliçó de legalitat” al govern català perquè compta amb dos ministes reprovats, Cristóbal Montoro i Rafael Català.