Serrano ha explicat que el quarter del Bruc “està perfectament operatiu i funciona amb total normalitat”. El diputat no creu que les instal·lacions de Pedralbes estiguin “infrautilitzades” i  les veu una infraestructura clau perquè és el darrer dels aquarteraments de l’exèrcit de terra que queda a la ciutat de Barcelona.  El diputat del PP considera que l’espai no genera molèsties als veïns perquè no hi ha unitats mecanitzades o cuirassades.

Crítiques a ERC i CiU

La visita del portaveu adjunt d’exteriors ha anat acompanyada de crítiques als partits nacionalistes. Segons Serrano, “no té cap sentit promoure el tancament del Bruc com demanen els partits independentistes, especialment CiU i ERC. Per molt independentista que un digui no tot s’hi val; no es pot jugar amb la seguretat dels catalans”. En aquest sentit el diputat ha recordat que les instal·lacions del Bruc són les úniques de tot Catalunya que poden acollir unitats especials en cas de catàstrofe o desastre.

La recuperació dels terrenys de la caserna del Bruc per a fer-hi equipaments és una vella aspiració de l’Ajuntament de Barcelona. Va ser una proposta del grup municipal d’ICV-EUiA, que sempre ha topat amb el rebuig frontal del PP. L’agost del 2012 els alcaldes de Barcelona i Talarn van demanar el trasllat de les unitats que encara resten al Bruc cap a l’acadèmia de suboficials d’aquesta població del Pallars, un fet que permetria alliberar l’espai que ocupa la instal·lació al barri de Pedralbes.  En els darrers mesos, les maniobres militars a la serra de Collserola d’efectius procedents del Bruc, han aixecat protestes dels veïns de Vallvidrera.