Els Mossos van establir un perímetre de seguretat al voltant del Palau i van arraconar els manifestants en alguns carrers. María José Lecha lamenta que als qui protestaven a una banda de la via Laietana no els van deixar passar per rebre assistència de les ambulàncies del SEM. Lecha explica que molts ferits van haver de ser acompanyats per altres manifestants a centres hospitalaris esquivant els mossos.

La regidora estava a la plaça de Ramon Berenguer, a la via Laietana, i va rebre empentes que la van tombar a terra, igual que un company seu de 81 anys. “Vaig rebre un cop amb la punta de la porra a l’abdomen, que sincerament em va fer bastant mal, i quan vaig demanar reiteradament al mosso que em va agredir, que s’identifiqués, s’hi va negar”.

Imatges de les càrregues de la Guàrdia Urbana

Els Mossos d’Esquadra es van coordinar amb efectius de la Guàrdia Urbana, que també van carregar contra alguns manifestants per desallotjar els carrers. A través Twitter, l’usuari Thomas Sankara (@tsandkaram) va penjar un vídeo en què es pot veure diversos urbans i agents dels Mossos carregant a la Via Laietana.

Un detingut durant les protestes contra el rei

Les protestes contra el rei Felip VI van acabar amb un detingut acusat d’un delicte d’atemptat a l’autoritat. Els Mossos l’acusen d’haver agredit un agent de la brigada mòbil. L’arrestat està en llibertat a l’espera que el citi el jutge per declarar.

El PDeCAT també reclama explicacions

El regidor del PDeCAT Jordi Martí ha demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, que doni explicacions com a responsable política de la Guàrdia Urbana per saber quines ordres es van donar als agents que hi havia aquest diumenge als voltants del Palau de la Música. “No ens va agradar veure algun agent de la Urbana exercint violència”, ha denunciat Martí, que ha destacat el caràcter pacífic dels manifestants. El regidor demòcrata vol saber si Colau està satisfeta de l’operatiu després de veure les imatges de càrregues policials.