CARLES PUIGDEMONT, president de la Generalitat de Catalunya "O referèndum o referèndum. Que quedi clar, reitero, que perseguirem l'acord fins al l'últim dia. Treballarem amb la voluntat de fer un referèndum acordable amb l'Estat en tot moment. Però si arribem al final de la legislatura i no hi ha hagut cap resposta positiva en aquest sentit, estarem preparats i a punt de pujar el darrer graó abans de proclamar de manera efectiva la independència de Catalunya. I a tot estirar convocar un referèndum per la segona quinzena de setembre de l'any que ve. O s'aproven els pressupostos que enllesteix el vicepresident Junqueras i podem per tant encarar el tram final de la legislatura o faré ús de les facultats que tinc per convocar eleccions. Aconsello, per tant, que qui no tingui cap intenció d'aprovar els pressupostos millor que ens estalviï el dubte i el temps i demà no m'atorgui la confiança que reclamo."

Carles Puigdemont ha reiterat que la seva intenció és arribar a un acord amb l’Estat per convocar el referèndum sobre la independència però que si no s’assoleix, la consulta es farà igualment. El president de la Generalitat ha afirmat que el govern estarà “preparat i a punt per pujar el darrer graó abans de proclamar de manera efectiva la independència”.

Pressió per a la CUP

En el discurs, Puigdemont ha volgut recordar que s’ha arribat a la qüestió de confiança després que no es poguessin admetre a tràmit pressupostos el mes de juny. Per això, aquest cop ha alertat que si els comptes no s’aproven, convocarà eleccions. Puigdemont ha llançat un clar missatge a la CUP: “Qui no tingui cap intenció d’aprovar els pressupostos millor que ens estalviï el dubte i els temps i no m’atorgui la confiança que reclamo.”

“Govern” i “confiança”, les paraules més repetides pel president

Les paraules que més s’han escoltat en la intervenció del president de la Generalitat han estat “govern” i “confiança”. Concretament, el president les ha pronunciat 32 i 31 vegades. Altres paraules clau en el discurs d’obertura del ple de la qüestió de confiança han estat “Catalunya”, “Parlament”, “Estat” i “pressupostos”. “Referèndum” ha aparegut 15 vegades en el parlament.

El ple de la qüestió de confiança es reprendrà aquest dijous a les 9 h amb la intervenció dels portaveus de C’s, PSC i Catalunya Sí que es Pot. Després de dinar, serà el torn del PP, la CUP i Juns pel Sí i es farà la votació cap a les 19 h.