Com a impulsors de l’ordenança de terrasses en el mandat anterior, el regidor de CiU Raimond Blasi ha fet autocrítica i s’ha avingut a “reconsiderar” la  situació. Blasi ha acusat el govern d’Ada Colau de fer una “aplicació arbitrària” de la norma i ha dit que si CiU continués en l’executiu hauria fet valer “el valor del diàleg i el consens”. La líder municipal de C’s, Carina Mejías, ha dit  que l’ordenança ha generat “efectes negatius” i que a causa de la “inacció” del govern, l’oposició reclama “una solució definitiva”.

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha dit que les terrasses s’han convertit en “el debat de la marmota” i ha retret al govern que un any després que el plenari instés l’executiu a modificar la norma, “encara no han fet cap proposta”. El portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Coronas, ha demanat “valentia” per canviar l’ordenança i “no tenir por del que diran”. “Prou de dubtes, fem una nova ordenança amb terminis clars”, ha sentenciat Coronas, que ha qualificat la norma “d’error politic”.

Des del govern, el regidor de Paisatge, Arquitectura i Patrimoni, el socialista Daniel Mòdol, ha dit que s’han fet reunions tècniques i amb associacions de veïns i que estan “resolent  el tema”. Mòdol ha explicat que el govern té “revisada i esmenada” tota l’ordenança i ha dit que és “inaplicable”. “Tenim la sensació que estem fent la feina i que estem arribant a acords molt importants”, ha dit Mòdol, que ha afegit que “properament podrem aprovar una nova ordenança”.