porta a porta

La segona fase d’implantació de la recollida porta a porta a Sant Andreu està enlaire. Segons ha pogut saber betevé, el govern municipal s’està plantejant canvis en el calendari, que preveia ampliar aquest sistema de recollida d’escombraries sense contenidors a partir del 18 d’octubre. En aquesta segona fase, el porta a porta havia d’arribar a uns 6.000 habitatges més del barri de Sant Andreu, que ha viscut diverses protestes veïnals en contra d’aquest sistema.

Aquest possible endarreriment de la segona fase arriba just la setmana en què el govern municipal ha confirmat que s’ha ajornat el porta a porta al barri d’Horta, previst per a abans del 2022. El PSC ho va anunciar aquest dilluns i va dir que s’esperaria a ampliar aquest sistema a altres barris fins que no es consolidés a Sant Andreu. El mateix dia, el regidor de Transició Ecològica, Eloi Badia (BComú), va afegir que prefereix no fixar calendaris i anar “al ritme que marquin els veïns”.

Millores abans de la segona fase

Abans d’implantar la segona fase del porta a porta a Sant Andreu, el govern municipal es va comprometre a introduir-hi un seguit de millores per als veïns de la primera fase. El compromís era tenir-les aplicades abans del 18 d’octubre. Una de les peticions veïnals era col·locar bujols per al tèxtil sanitari, unes bústies que, segons l’Ajuntament, ja s’han posat. Per a mitjan octubre, està previst haver canviat els camions de recollida per uns de menys sorollosos.

També s’assegura haver avançat a garantir l’accessibilitat de les voreres quan es deixen les bosses d’escombraries al carrer. Precisament, a principis de setembre, ERC va reclamar aturar la segona fase del porta a porta a Sant Andreu fins que no s’haguessin implantat les millores acordades.