subvencio taxa tractament residus metropolitana

L’Ajuntament de Barcelona ha respost a la petició d’ERC d’aturar la segona fase del porta a porta a Sant Andreu fins que no s’hi incorporin les millores pactades el mes de juny. Segons fonts municipals, “totes les millores anunciades i acordades [en la Comissió d’Urbanisme] ja s’estan treballant” i afegeixen que “estan en vies de posar-se en marxa”. Afegeixen, a més, que els canvis en el sistema de recollida de residus “estaran en funcionament abans del dia 18 d’octubre“, quan entra en servei aquesta segona fase.

Els canvis, al detall

  • Recollida de bolquers. Tal com es va comprometre al juliol, l’Ajuntament preveu implantar el 27 de setembre els nous bujols comunitaris per a la recollida del tèxtil sanitari. Hi haurà 17 bústies i la clau per fer-les servir es podrà recollir en un punt informatiu a la plaça de les Palmeres.
  • Nous camions. Quan es posi en marxa la segona fase, el 18 d’octubre, el consistori preveu tenir disponibles camions de gas nous que reduiran “significativament” el soroll a les nits.
  • Bústies comunitàries. S’ha reduït la ràtio inicial de 44 a 40 habitatges per demanar una bústia comunitària.
  • Accessibilitat. S’ha contactat amb 61 finques per informar-los de punts d’aportació nous per evitar problemes d’accessibilitat a les voreres quan es deixen les bosses al carrer. S’està treballant en solucions per a la resta de finques plurifamiliars abans de la segona fase.

Campanya informativa més extensa

L’Ajuntament també ha detallat que s’ha reforçat la campanya informativa als veïns afectats per la segona fase del porta a porta a Sant Andreu. Fonts municipals expliquen que serà de cinc setmanes en lloc de les tres previstes inicialment, amb trobades presencials, telemàtiques i visites als comerços. A més, hi haurà una campanya específica per al veïnat de la primera fase per explicar les millores i fer balanç del funcionament.