subvencio taxa tractament residus metropolitana

L’Ajuntament de Barcelona ha respost a la petició d’ERC d’aturar la segona fase del porta a porta a Sant Andreu fins que no s’hi incorporin les millores pactades el mes de juny. Segons fonts municipals, “totes les millores anunciades i acordades [en la Comissió d’Urbanisme] ja s’estan treballant” i afegeixen que “estan en vies de posar-se en marxa”. Afegeixen, a més, que els canvis en el sistema de recollida de residus “estaran en funcionament abans del dia 18 d’octubre“, quan entra en servei aquesta segona fase.

Els canvis, al detall

  • Recollida de bolquers. Tal com es va comprometre al juliol, l’Ajuntament preveu implantar el 27 de setembre els nous bujols comunitaris per a la recollida del tèxtil sanitari. Hi haurà 17 bústies i la clau per fer-les servir es podrà recollir en un punt informatiu a la plaça de les Palmeres.
  • Nous camions. Quan es posi en marxa la segona fase, el 18 d’octubre, el consistori preveu tenir disponibles camions de gas nous que reduiran “significativament” el soroll a les nits.
  • Bústies comunitàries. S’ha reduït la ràtio inicial de 44 a 40 habitatges per demanar una bústia comunitària.
  • Accessibilitat. S’ha contactat amb 61 finques per informar-los de punts d’aportació nous per evitar problemes d’accessibilitat a les voreres quan es deixen les bosses al carrer. S’està treballant en solucions per a la resta de finques plurifamiliars abans de la segona fase.
Sant Andreu estrena la recollida d’escombraries porta a porta

Campanya informativa més extensa

L’Ajuntament també ha detallat que s’ha reforçat la campanya informativa als veïns afectats per la segona fase del porta a porta a Sant Andreu. Fonts municipals expliquen que serà de cinc setmanes en lloc de les tres previstes inicialment, amb trobades presencials, telemàtiques i visites als comerços. A més, hi haurà una campanya específica per al veïnat de la primera fase per explicar les millores i fer balanç del funcionament.