Prop de 400 veïns de Sant Andreu han tornat a concentrar-se a la plaça d’Orfila, davant de la seu del districte, en rebuig de la recollida d’escombraries porta a porta. És un sistema que es va implementar el 24 de maig i que, des d’aleshores, ha motivat diverses queixes i protestes dels veïns per la manera com s’ha posat en marxa aquesta recollida.

Les persones concentrades diuen que no s’oposen a un sistema que aposti pel reciclatge, però consideren que, l’actual, “té mancances”. Asseguren que genera problemes de “brutícia, sorolls, insalubritat i que provoca incomoditats al teixit social de Sant Andreu”.

La nova fase, imminent

L’Ajuntament ja té data per a posar en marxa la segona fase del porta a porta a Sant Andreu. Abans d’això, el consistori assegura que introduirà millores al sistema actual. Hi hauran 17 bústies més per a la recollida del teixit sanitari, nous camions que “reduiran significativament” el soroll i més bústies comunitàries.

Els veïns contraris al porta a porta consideren “insuficients” les millores que ha proposat el consistori. Respecte als nous vehicles, propulsats per gas, sospiten que continuaran generant el mateix soroll, per la qual cosa reclamen que els substitueixin per camions elèctrics. A més, creuen que aquest sistema no resoldrà les incomoditats per la recollida de les deixalles en els carrers més estrets del barri.