El Grup Municipal d’ERC ha demanat aquest dilluns que s’aturi la posada en marxa de la segona fase del porta a porta a Sant Andreu. El mateix dia que en comença la campanya informativa, el líder dels republicans a l’Ajuntament de Barcelona ha etzibat que “el porta a porta no s’està fent bé”, i ha exigit que “abans de continuar amb aquest exercici nefast de mala gestió explícita aplicada al concepte de porta a porta ens facin cas i rectifiquin en molts sentits”. Una exigència que el govern municipal ha rebatut detallant les millores que s’estan incorporant i assegurant que estaran a punt abans de la implantació de la segona fase.

Maragall, que es mostra partidari absolut del porta a porta, es refereix a les millores que es van aprovar en la Comissió d’Urbanisme del mes de juny, a instàncies del seu grup. Canvis com ajustar el servei als horaris del comerç i la restauració; millorar-ne l’accessibilitat, la neteja o la informació; també reduir el soroll dels camions de recollida, implantar bujols comunitaris o millorar i “dignificar” la recollida del tèxtil sanitari, com ara bolquers o compreses. En aquest últim aspecte a principis de juliol ja es van afegir més punts de recollida d’aquests residus.

“Estem a favor del porta a porta. Som partidaris absoluts del porta a porta, però a condició que es faci bé i, en aquest cas concret, tal com es va aprovar en la comissió del mes de juny
Ernest Maragall, president del Grup Municipal d’ERC

Segons Maragall, passats tres mesos de la comissió en què es van aprovar aquestes millores, hi ha hagut temps suficient per tirar-les endavant. Ha assegurat, però, que “cap d’aquells punts no està implantat”.

“Tal com està ara, l’Ajuntament no està en condicions de començar la segona fase i, encara menys, d’estendre-ho a altres barris i districtes de la ciutat […] Deixin de fer malbé el concepte de porta a porta”
Ernest Maragall, president del Grup Municipal d’ERC

Per això, s’exigeix que s’aturi el procés d’implantació del porta a porta i es faci un procés participatiu “real”. “Deixin de menystenir els veïns, com estan fent fins ara”, ha etzibat.