Barcelona es prepara per bonificar la taxa de residus a aquelles llars que reciclin més, als barris on ja hi ha implantada la recollida porta a porta. Aquest dimecres, l’oposició ha demanat a la Comissió d’Economia i Hisenda que la bonificació arribi fins al 50 % de la taxa, però el regidor de Transició Ecològica, Eloi Badia, ha avisat que “no és segur que puguem finançar fins al 50 % de la taxa”. L’anunci ha arribat a punt de celebrar el segon mes de recollida porta a porta a Sant Andreu.

Badia ha assegurat que si l’Ajuntament bonifiqués un percentatge tan elevat de la taxa de residus a les llars amb recollida porta a porta, s’hauria d’encarir la taxa a la resta de famílies de la ciutat. Per això ha dit que “hi ha la voluntat del govern per fer la bonificació”, tot i que ha demanat temps per calcular quin percentatge acabarà representant: “La voluntat és poder finançar el màxim que puguem, però evidentment hem de fer un equilibri”.

La petició a la comissió l’ha feta el Grup Municipal de Junts, que ha transaccionat la proposta amb ERC. La transacció ha limitat fins al 50 % la demanda de bonificació, perquè inicialment Junts volia que “s’eximissin del pagament de la taxa” les famílies que viuen a barris amb recollida porta a porta. La proposta s’ha acabat aprovant amb el sí de Junts, ERC, Cs, Valls i la regidora Marilén Barceló, i l’abstenció del govern municipal (BComú i el PSC) i el PP.