L’Ajuntament de Barcelona vol sumar entitats i empreses al Compromís Barcelona Plàstic Zero, una aposta per reduir el plàstic a la ciutat. Fa un any i mig que es va constituir la Taula Plàstic Zero, en la qual ja participen una setantena d’entitats, organitzacions i empreses. Ara, un vídeo recull algunes de les més de 40 iniciatives que s’han dut a terme en aquest temps. L’objectiu d’aquest vídeo és mostrar les accions de les organitzacions per encoratjar entitats i empreses a sumar-s’hi per fer front a la cultura d’un sol ús.

Adeu a la cultura d’un sol ús

El Compromís Barcelona Plàstic Zero vol ser un altaveu d’accions i projectes de reducció de plàstics d’un sol ús. Entre els projectes que s’han dut a terme en el darrer any trobem iniciatives com els envasos reutilitzables als mercats, el lloguer i rentat de bolquers o integrar la cultura de la sostenibilitat a les escoles.

L’Ajuntament de Barcelona fa una crida a sumar accions i assumir compromisos. “És un repte de ciutat en què hem d’animar tots els agents de la ciutat i tota la ciutadania a fer-s’ho seu, però també és un repte que hem d’assumir com a Ajuntament“, afirma Eloi Badia, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica. En aquest sentit, Badia ha destacat iniciatives que s’estan duent a terme dins l’Administració municipal com el got i la vaixella reutilitzables, les instruccions internes per no fer servir aigua envasada o els embolcalls reutilitzables.