Des de Barcelona en Comú demanen a CiU, Esquerra i les joventuts d’aquests partits que condemnin les “accions violentes” dutes a terme en la inauguració de l’exposició “Franco, Victòria, República. Impunitat i espai urbà” per part, segons els comuns, d’alguns membres vinculats a la JNC i JERC

. Durant la presentació de la mostra, que BComú recorda que té el vistiplau de les principals associacions vinculades amb la memòria històrica franquista, es van sentir crits de “feixistes” dirigits als responsables de l’exposició.

El partit del govern municipal fa una crida a ciutadans i partits a visitar l’exposició per generar un gran debat sobre la impunitat en el franquisme. Demanen expressament a CiU i Esquerra “que utilitzin arguments que aprofundeixin, juntament amb la ciutadania i sense demagògia partidista, en un debat públic i imprescindible”.

BComú també lamenta que els dos partits nacionalistes comencessin a criticar la mostra sense tenir coneixement del contingut, i nega que es pretengui atacar la memòria de 1714.