L’Ajuntament de Barcelona preveu instal·lar nou escales i cinc ascensors més a la ciutat per millorar l’accessibilitat a Nou Barris, Horta-Guinardó i Sant Martí. Les actuacions estan pensades per millorar la qualitat de vida del veïnat, especialment dels barris amb més pendent. Són les següents:

  • Cinc escales mecàniques la carrer de les Agudes – avinguda Rasos de Peguera, al districte de Nou Barris.
  • Dos ascensors verticals als interiors del barri de Canyelles, al districte de Nou Barris.
  • Dos ascensors verticals a Can Peguera (carrer de Vila-seca i carrer de Beret), al districte de Nou Barris.

I el 2023 s’iniciarà la instal·lació de quatre escales mecàniques i un ascensor a les ubicacions següents:

  • Dues escales mecàniques a la Canòpia, al Parc de les Glòries, al districte de Sant Martí.
  • Dues escales mecàniques al passeig de la Font de la Mulassa, al districte d’Horta-Guinardó.
  • Un ascensor vertical al carrer del Torrent de Can Mariner, al districte d’Horta-Guinardó.

Els treballs duraran entre vuit i 16 mesos, en funció de la complexitat de cada actuació. En el cas de la Canòpia de les Glòries, la intervenció facilitarà l’accés a l’estació de metro.

Un 23 % més d’escales i ascensors

En els últims quatre anys, l’Ajuntament de Barcelona ha incrementat un 23 % el nombre d’escales i ascensors a la ciutat. En total, s’ha impulsat la instal·lació de 20 escales i 10 ascensors per millorar la qualitat de vida als barris i l’accessibilitat del veïnat. El 2019 hi havia un total de 85 escales mecàniques i 46 ascensors a la ciutat. Des de llavors el govern municipal ha instal·lat 11 escales mecàniques i cinc ascensors.

Modernització d’escales que han quedat antigues

Dins aquestes actuacions, també se substituiran 22 escales que estan arribant al final de la seva vida útil als districtes de Nou Barris, Horta-Guinardó i Gràcia. Les intervencions permetran eliminar totes escales mecàniques de més de 20 anys, que són les que presenten majors índex d’incidències i de més llarga durada.

Més escales reversibles

També començarà el procés per fer reversibles 15 escales mecàniques més a Sarrià – Sant Gervasi, Gràcia i Horta-Guinardó, que s’afegiran a les tres de Sant Andreu que ja s’han fet reversibles durant aquest mandat. Les escales mecàniques mouen un total de 22.200.000 usuaris a l’any i els ascensors fan una mitjana de 6.800.000 viatges anuals.