Barcelona tindrà per primer cop a la història un camp de criquet municipal gràcies a la iniciativa d’un grup de criquet femení. Estarà situat a Montjuïc, al mateix espai que ocupa l’antic camp de futbol Julià de Capmany que actualment està abandonat. L’obra implicarà la reforma integral del camp, amb plantació de gespa especial per a la pràctica d’aquest esport. També es marcaran les línies de pitch, es crearà el túnel de batuda, es posarà enllumenat, vestidors i una tanca perimetral.

L’Ajuntament de Barcelona invertirà 1,6 milions d’euros per dur a terme aquesta transformació, uns diners que sortiran dels primers pressupostos participatius, en què el projecte d’un camp de criquet a la ciutat va quedar en segona posició.

Equip femení únic a l’estat

Noies procedents de la Trinitat Vella, del Besòs i del Raval, i originàries de l’Índia, Bangladesh o el Pakistan on és tradició la pràctica d’aquest esport, van liderar aquesta demanda que finalment s’ha fet realitat. Són jugadores del club Criquet Jove BCN. Aquest equip femení és únic a l’estat i es vol constituir com la primera selecció catalana de criquet 11. El 2017 es va crear el Criquet Jove BCN que ara tindrà el seu espai propi per entrenar.

En conèixer la notícia, les esportistes han celebrat aquesta decisió: “Per fi tindrem un camp”, “Suplicàvem tenir unes hores per entrenar”.

Les obres començaran la primavera del 2023 i s’ha previst que les jugadores de criquet puguin arrencar la temporada que ve a les noves instal·lacions.

Reciclatge urbà

Marc Serra, regidor del districte de Sants-Montjuïc, ha explicat que s’ha pogut fer una intervenció de “reciclatge urbà” aprofitant un camp en desús per fer-ne unes instal·lacions noves. “No teníem un manual d’instruccions per fer un camp de criquet, però hem trobat un projecte viable amb un pressupost disponible”, ha afirmat. La proposta d’aquest camp de criquet va ser la que va obtenir més vots en els pressupostos participatius. amb 2.441 vots.

El regidor d’Esports, David Escudé, assegura que la reforma servirà per “impulsar l’anella olímpica de Montjuïc del segle XXI que s’afegeix als nous usos de la Fuixarda i la Hípica”.