L’Ajuntament de Barcelona vol atacar d’arrel una de les causes del problema de les botellades amb el tancament dels locals que venguin alcohol a menors o fora de l’horari autoritzat . El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha reconegut que això passa i ha anunciat que el consistori intensificarà les inspeccions i multes, però que anirà més enllà i es tancaran els comerços de conveniència que incompleixin la normativa. “Serem contundents”, ha dit. També ha recordat que les sancions van dels 20.000 als 500.000 euros.

El primer tinent d’alcalde ha assegurat que han detectat un increment de la venda d’alcholol il·legal a menors i també fora de l’horari permès, és adir, a partir de les 11 de la nit. “Només calia anar l’endemà dels aldarulls sobre el terreny i veure les restes de la festa”, ha assegurat. Per això, com ja va avançar al ‘bàsics’ el responsable de Seguretat, Albert Batlle, s’intensificarà la campanya per aturar aquesta venda il·legal d’alcohol i fora de l’horari permès .

També ha apuntat que l’Ajuntament no ha deixat mai de treballar amb els mecanismes coercitius per combatre aquests incompliments.

“Una qüestió d’ordre públic i salut”

Collboni ha reiterat que “no podem normalitzar que gent molt jove consumeixi alcohol al carrer. No podem consolidar el botellot com una oferta d’oci a les ciutats”, ha dit i ha recordat “que això no només passa a Barcelona”. En aquest sentit, ha subratllat que no només és una qüestió de botellots i d’ordre públic, sinó també per una qüestió de salut.

Picabaralla política amb ERC

L’anunci ha molestat a Esquerra República. El líder municipal, Ernest Maragall, ha acusat a Collboni d’oportunisme polític en una piulada en què també ha assegurat que ERC ja va plantejar aquestes mesuers preventives fa setmanes. També ha acusat el socialista de defugir la responsabilitat pel “desastre de gestió de la Mercè”.