Després de les botellades multitudinàries d’aquest cap de setmana i els actes vandàlics que es van produir, el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha assegurat en una entrevista al programa ‘bàsics’ que cal reflexionar sobre què s’ha fet malament.

Com a primera mesura, ha anunciat que s’intensificarà “la campanya perquè no es vengui alcohol a menors ni fora de l’horari permès”. Batlle ha recordat que a partir de les 11 de la nit no està permès vendre alcohol però, en canvi, li consta que es ven de manera habitual. A més, Batlle també ha apuntat que caldrà fer un millor monitoratge de les xarxes socials i que les convocatòries de manifestacions a favor de Puigdemont que hi va haver divendres també van afectar, en certa mesura, el dispositiu nocturn.

Actituds violentes

El tinent d’alcalde de Seguretat ha explicat que, a banda de la gran acumulació de persones, l’actitud violenta d’alguns dels assistents va fer impossible desallotjar l’espai públic més aviat. De fet, es va intentar fer entrar els serveis de neteja dues hores abans del que finalment ho van poder fer: “Quan volíem fer entrar els serveis de neteja a quarts de sis del matí els vam haver de retirar perquè hi va haver una reacció violenta“. Tot i això, Batlle ha insistit que la col·laboració entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra ha estat “excel·lent”.

“No dimitiré”

Davant les crítiques de l’oposició, Batlle ha titllat de cínics els qui han demanat la seva dimissió. Assegura que des d’algunes institucions s’han desautoritzat els cossos policials i, diu, “això és responsabilitat dels partits que governen a la Generalitat”.