nous tanatoris barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha decretat la suspensió de les llicències de tramitació de plans urbanístics per implantar o ampliar equipaments de serveis funeraris durant un any. Mentre duri aquesta suspensió, el consistori elaborarà una normativa que determini en quins sòls d’equipaments es podran ubicar aquest tipus de serveis. La decisió arriba després de les queixes per haver projectat serveis funeraris en espais on els veïns consideraven més urgents altres equipaments.

Precisament, els veïns del Bon Pastor es van manifestar fa uns dies en contra de la decisió de traslladar al costat de La Maquinista el tanatori que s’havia de fer a les casernes de Sant Andreu, i no prioritzar el solar per fer-hi equipaments públics pel barri.

On es podran ubicar els serveis funeraris?

L’Ajuntament es vol assegurar que amb la nova normativa es pugui determinar en quins sòls d’equipament es podran ubicar les activitats de serveis funeraris. La regulació es farà tenint en compte una estratègia global que analitzi les necessitats dels barris de disposar d’equipaments bàsics essencials.

Es tracta de trobar “el millor criteri d’ubicació per a cada tipus d’equipament”. Així, s’analitzarà no només el tipus de sòl on s’haurien d’ubicar aquestes activitats, sinó també la densitat que haurien de complir o la compatibilitat amb altres usos, entre d’altres. La suspensió en la tramitació de llicències durant un any ajudarà, segons el consistori, a poder fer tot aquest treball “sense que es produeixin canvis substantius en les activitats que es volen regular”. La suspensió, però, no afectarà els projectes en tramitació.