La notícia que el tanatori que havia de construir-se a les casernes de Sant Andreu s’ubicarà finalment al costat de La Maquinista ha agafat a contrapeu els veïns del centre comercial. Critiquen que la decisió no s’hagi consensuat amb ells i asseguren que a la zona, en plena transformació urbanística, hi manquen equipaments públics.

Per tot això, els veïns s’han manifestat aquest dilluns davant la seu del districte i han fet saber el seu malestar a la regidora de Sant Andreu, Lucía Martín, durant l’audiència pública.

“Ens falten equipaments públics”

L’Irma Llorens, de la AV Maquinista-Mercedes, assegura que l’acord entre l’Ajuntament i Mèmora per instal·lar el tanatori al costat de La Maquinista es fa “sense avisar els veïns”. Llorens ha recordat a la regidora que el barri rebrà milers de veïns nous en els propers anys, gràcies als projectes que hi ha en marxa a l’espai de l’antiga Mercedes i al costat de La Maquinista, mentre que, per contra, “no tenim cap equipament, excepte l’escola”, explica.

Segons la portaveu de l’associació de veïnal, és preocupant que “només vinguin equipaments privats” i que no es facin estudis sobre els serveis que són necessaris al barri.

El districte promet serveis nous

La regidora de Sant Andreu, Lucía Martín, assegura que amb la transformació del barri arribaran serveis públics nous a la zona i explica que el tanatori “no és un dels equipaments més agressius que es poden imaginar en un entorn veïnal”.

Veïns de La Maquinista durant la concentració d’aquest dilluns

Més transparència i participació

Durant la manifestació dels veïns d’aquest dilluns, les entitats veïnals han demanat més participació en les decisions que afecten el futur del barri del Bon Pastor i demanen més informació econòmica dels processos urbanístics que hi ha en marxa.