L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha mostrat “contenta” per l’arxivament de la querella contra ella per subvencions a entitats socials. En una compareixença davant dels mitjans de comunicació ha expressat la seva satisfacció perquè, assegura, “es fa justícia”, però sobretot perquè es preserva “el bon nom” de l’Ajuntament de Barcelona, que fa “una feina impecable i rigorosa en l’atribució de subvencions”. “No només és una bona notícia a escala personal, és també una bona notícia per a la democràcia”, ha afirmat.

La decisió del Jutjat d’Instrucció número 21 de Barcelona d’arxivar la causa contra Colau va en la línia del que havia sol·licitat la defensa de l’alcaldessa, en considerar acreditada l’absència d’irregularitats.

Contenta perquè es fa justícia, però no només per mi sinó especialment pel bon nom d’aquest Ajuntament
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

“Ens hem de preguntar qui posa les querelles”

Tot i la satisfacció per l’arxivament de la causa, Colau creu que cal analitzar qui posa aquest tipus de querelles, qui hi ha al darrere i qui les finança. “Tenim 10 querelles arxivades i cal una reflexió democràtica de fons”, assegura l’alcaldessa. Denuncia que aquest tipus d’accions persegueixen fer soroll, generar titulars amb la idea que tots els polítics són iguals i intimidar aquells que, com el consistori, confronten privilegis i que fins ara potser “no s’havien trobat ningú que els parés els peus”.

L’alcaldessa ha dit que no l’ha sorprès l’arxivament de la causa: “L’esperàvem”, i ha reiterat que estava convençuda que “no hi havia cap fonament”.

Hi ha hagut un intent reiterat de fer soroll i per donar idea que tots els polítics som iguals. Doncs no, tots els polítics no som iguals i tots els polítics no som corruptes
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

Ada Colau s’ha referit als querellants, l’Associació per la Transparència i la Qualitat Democràtica (ATCD), com una entitat fantasma. De fet, després de declarar als jutjats ja va insinuar que darrere de l’ofensiva judicial podia haver-hi Agbar. L’ATCD l’acusava d’haver comès fins a cinc delictes: prevaricaciófrau en la contractació, malversaciótràfic d’influències i negociacions prohibides a funcionaris públics, i citava subvencions irregulars a entitats properes a l’alcaldessa com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i l’Observatori DESC.

No ens deixarem intimidar per cap poder fàctic que potser fins ara no havien trobat a ningú que els paressin els peus, però ara sí, i ho seguirem fent
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona