Foto: Ajuntament de Barcelona

Amb l’inici del mes de setembre ha començat l’ampliació de la contracta de pintades a Barcelona. Segons ha informat l’Ajuntament, el servei s’ha reforçat amb sis equips més i un total de 12 persones. Quatre d’aquests equips treballaran a Ciutat Vella —principalment al Raval i al Gòtic—, un a Gràcia i un altre a la zona de Sants-Montjuïc. Amb la incorporació d’aquests treballadors, en total hi haurà 32 persones destinades a netejar pintades a la via pública. Treballaran de dilluns a dissabte —en torns de matí i tarda—, amb furgonetes hidronetejadores. A banda, es mantenen els cinc equips que oferiran el servei també els diumenges.

L’ampliació del servei tindrà una durada de 10 mesos. L’objectiu és millorar el paisatge urbà i l’espai públic i poder actuar en aquells punts més problemàtics. Tot plegat suposa un increment de 800.000 euros al pressupost destinat a la contracta de neteja, que és de 4.555.000 €.

L’Ajuntament ja va anunciar a mitjans de juny que intensificaria la lluita contra els grafits amb més multes i, fins i tot, peticions de presó en casos greus, com les accions al metro o en edificis patrimonials.

27.000 actuacions durant l’estiu

El consistori ha detallat que des del mes de juny i fins al setembre s’ha dut a terme un pla de xoc per esborrar pintades de la via pública. En total s’han fet 27.000 actuacions, de les quals 9.700 al districte de Ciutat Vella.

Durant tot el 2021, es van fer més de 115.000 intervencions —gairebé 280.000 metres quadrats de façanes—. Pel que fa a aquest any, amb dades fins al 31 d’agost, se n’han fet més de 77.400 i s’han netejat més de 190.000 metres quadrats.