Barcelona en Comú ha analitzat el futur d'Europa amb l'exministre de Finances de Grècia, Iannis Varufakis. Ho han fet des de les Cotxeres de Sants, on més de 600 persones han omplert l'auditori i des de fora també han seguit l'acte desenes de ciutadans. Varufakis ha parlat de la necessitat de fer canvis profunds i ha reclamat redefinir les regles a Europa. IANNIS VARUFAKIS, exministre de Finances de Grècia "És difícil que algú es llevi al matí i digui: 'Doncs avui demo-cra-titzaré Europa.' El que sí que podem fer és pensar com podem reclamar les places públiques, els nostres barris, les nostres escoles i els nostres hospitals." L'alcaldessa Ada Colau també ha detallat la seva visió d'Europa, ha reclamat canvis i ha carregat contra les polítiques d'austeritat i les que fan referència als refugiats. En aquest sentit ha críticat durament el pacte entre la Unió Europea i Turquia. ADA COLAU alcaldessa de Barcelona " Aquestes persones que arriben aquí a Europa es troben amb un búnker, es troben amb frontetres, es troben amb un acord il•legítim i il•legal com és l'acord entre Europa i Turquia per fer que les persones no arribin fins a casa nostra." En aquest debat, ja en plena precampanya electoral, també hi ha participat el tinent d'alcalde Gerardo Pisarello, i el cap de llista d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech. A fora de l'auditori, alguns treballadors del metro han fet una protesta.

La visita de Varufakis ha aixecat molta expectativa a les Cotxeres de Sants, on s’ha celebrat l’acte. Estona abans de començar, la cua ja era prou important i hi ha hagut una seixantena de persones que no han pogut entrar i s’han hagut de quedar a fora.

Just quan falta només una setmana per a l’inici de la campanya electoral, la visita de Varufakis ha servit a En Comú Podem com un impuls de força de cara a la cursa electoral. En el seu discurs, Varufakis ha parlat de la lluita contra l’austeritat i de la necessitat de redefinir les regles d’Europa. Damunt de l’escenari, Varufakis ha estat acompanyat de l’alcaldessa, Ada Colau, del tinent d’alcaldeGerardo Pisarello, del candidat d’En Comú Podem, Xavier Domènech, i de la diputada Lucía Martín. Colau ha criticat durament el tracte dels refugiats que volen arribar a Europa.

Fora de l’acte, una quarantena de treballadors del metro s’han concentrat a les portes de les Cotxeres de Sants amb una pancarta que deia “Ada Colau i Mercedes Vidal, responsables de les vagues i la precarietat al metro”.