Junts en una imatge d'unitat, el conseller de Cultura ha acompanyat el nou tinent d'alcalde d'aquesta àrea en la seva primera conferència. Jaume Collboni, però, ha centrat avui el discurs en l'àmbit de l'empresa, una altra de les seves carteres, i s'ha fixat com a prioritats crear ocupació i fer apujar els salaris. També ha dit que el govern ha d'acompanyar el comerç i ha anunciat una primera mesura. JAUME COLLBONI, tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació "Un fons de dinamització i suport al comerç de la Vila de Gràcia que ha estat afectat pels incidents d'aquests darrers dies. Això vol dir posar el govern al costat del petit comerç que fa les coses bé." El fons serà de 25.000 euros ampliables per a mesures de promoció comercial que es pactaran amb les associacions de Gràcia, amb què el consistori es va reunir divendres passat. Sobre el Banc Expropiat, Collboni ha admès que la solució no és fàcil. JAUME COLLBONI, tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació "Jo crec que s'està fent el que s'ha de fer: complir les resolucions judicials i buscar una sortida dialogada, pactada i raonable." El tinent d'alcalde no ha concretat encara el seu equip per a l'àrea de Cultura, però ha elogiat Xavier Marcé, present a la conferència, i que no va arribar a comissionat per falta d'acord amb BComú. JAUME COLLBONI, tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació "-Hi ha una pregunta que diu quin càrrec tindrà. Això ja ho decidirem."

En una conferència al Fòrum Europa – Tribuna Catalunya, el tinent d’alcalde ha dit que el comerç “necessita l’acompanyament del govern”. Per això, Jaume Collboni ha anunciat com a primera mesura des que és al govern aquest fons de dinamització del comerç de Gràcia, amb qui ha explicat que el consistori es va reunir la setmana passada. Sobre el Banc Expropiat, el líder socialista ha descartat la compra del local, com ja va dir el govern aquest dimarts. “Els problemes complexos no tenen solucions fàcils”, ha dit Collboni, que ha assenyalat com a solució “la tradició” de gestió cívica que hi ha a la ciutat.

En un discurs principalment de caire econòmic, Collboni s’ha fixat com a prioritats de govern la creació d’ocupació “de qualitat”, aconseguir que s’apugin els salaris i dinamitzar “els sectors madurs” de la ciutat com el comerç. Sobre turisme, el tinent d’alcalde ha reiterat la demanda que Barcelona pugui quedar-se amb el 100 % del que es recapta a la ciutat amb la taxa turística. En un col·loqui posterior, Collboni ha descartat implantar una taxa específica per als creueristes que s’estan menys d’un dia a la ciutat.

L’equip de Cultura, pendent de nomenaments

A la conferència de Jaume Collboni hi han assistit el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, i els regidors Agustí Colom, Montserrat Ballarín i Daniel Mòdol (PSC), i Sònia Recasens i Raimond Blasi (CiU). El conseller de Cultura, Santi Vila, també ha estat present en el discurs del tinent d’alcalde, així com Xavier Marcé, que va sonar com a comissionat de Cultura però que BComú va rebutjar. “És una persona de referència per mi i per l’àmbit cultural del partit, i ho continuarà sent”, ha afirmat Collboni, que ha no ha concretat quin càrrec tindrà si finalment s’incorpora al seu equip de Cultura. “Ja ho decidirem”, ha dit.