No han estat mesos fàcils per Convergència. Ho ha dit Xavier Trias, que ha admès que fa un any va perdre el govern sense esperar-s'ho. La formació ha fet avui balanç del primer any d'Ada Colau en un acte en què s'ha evidenciat el relleu al grup municipal. De fet, no ha estat Trias sinó el número 2, Joaquim Forn, qui ha tingut tot el protagonisme i ha fet el discurs principal. Davant la plana major de Convergència, amb Artur Mas al capdavant, Forn ha fet una llarga llista de crítiques a la gestió de Colau, a qui ha acusat de convertir l'Ajuntament en un club d'amiguets, generar desconfiança a la Guàrdia Urbana, aplicar la ideologia a l'urbanisme i degradar el model Barcelona. JOAQUIM FORN, portaveu del Grup Municipal de CiU "Hem de denunciar sense embuts el sectarisme del govern municipal, la falsa consciència social, les contradiccions entre el que es diu i el que es fa, i la manca d'un model de creixement econòmic clar, amb polítiques que espanten les inversions, polítiques buides basades en la pura gesticulació." Un balanç crític en què Forn ha presentat el seu grup com l'alternativa a Colau. En ple procés per gestar un nou partit, el número 2 de Trias no ha fet servir cap vegada el nom Convergència durant el discurs.

En la conferència, que s’ha fet a l’Espai Francesca Bonnemaison, el portaveu del Grup Municipal de CiU, Joaquim Forn, ha fet una llarga llista de crítiques al govern d’Ada Colau. “Hem de denunciar sense embuts el sectarisme del govern municipal, la falsa consciència social, les contradiccions entre el que es diu i el que es fa”, ha sentenciat Forn, que ha retret a Barcelona en Comú haver convertit la política municipal en “una batalla de bons contra dolents”. El portaveu convergent ha assegurat que el govern “ha desconfiat de la Guàrdia Urbana”, i l’ha acusat de no saber resoldre conflictes com el de Gràcia. “No es pot ser antisistema i estar al govern municipal”, ha dit.

En el capítol urbanístic, Joaquim Forn ha recorregut a les intencions d’unir el tramvia per la Diagonal per retreure al govern de Colau que posi per davant la ideologia a la “lògica ambiental i de mobilitat”. “Ja sabem què passa quan la ideologia s’imposa a la raó, és aleshores quan s’acaben fent obres com l’aeroport de Castelló”, ha etzibat. Forn ha dit també que l’alcaldessa té “una clara voluntat ideològica de menystenir el creixement”. El portaveu del Grup Municipal de CiU ha erigit el seu equip com “l’alternativa” a Colau, en un discurs en què no ha fet servir el nom Convergència, ara que la formació està en ple procés per gestar un nou partit.

Trias se sincera: “Ha estat un any molt complicat”

A banda de regidors del Grup Municipal de CiU, a la conferència hi ha assistit també la plana major de Convergència, amb el president Artur Mas i diversos consellers (Neus Munté, Josep Rull i Santi Vila). En una intervenció inicial, l’exalcalde Xavier Trias s’ha sincerat i ha reconegut que aquest any “ha estat molt complicat”. “No és fàcil estant al govern passar a l’oposició, i més difícil és quan, a més, no t’ho esperes”, ha admès. Trias ha afegit, però, que el grup municipal “està unit” i que, “com a alternativa de govern” està disposat “a picar pedra”.