Foto: Circuit de Barcelona- Catalunya

(ACN) El conseller d’Empresa i Treball i president del Circuit de Barcelona-Catalunya, Roger Torrent, ha presentat aquest dilluns el Pla estratègic de l’equipament per modernitzar-lo i fer-lo més sostenible. El pla preveu una inversió total de 30 M € per fer una aposta clara per la innovació i la digitalització i fer-lo atractiu per a la captació d’empreses i d’esdeveniments, com ara concerts o festivals, a més de reforçar les competicions internacionals que ja es disputen sobre el seu asfalt i atreure’n de noves. “Hem fet un Pla estratègic que ens permeti ser líders en sostenibilitat, incrementar els ingressos, ajudar la indústria del país, que s’obri més a la ciutadania i que pugui connectar-se d’una manera nova i diferent al conjunt de Catalunya”, ha assenyalat Roger Torrent. 

L’aposta per la sostenibilitat es plasma amb la creació de 18.480 metres quadrats de plaques solars, que estan cridades a convertir-se en un dels elements diferencials del traçat vallesà gràcies a la seva ubicació en emplaçaments clau, com la tribuna principal.

Una aposta per ampliar les activitats que es fan al circuit

El projecte aposta per aprofitar la singularitat d’un equipament que situa Catalunya en el món, sobretot a través de competicions esportives. “Seguirem sent escenari de competicions esportives i ho garantim amb la renovació de la Fórmula 1 i el MotoGP fins al 2026, però a més volem desenvolupar projectes d’innovació, mobilitat verda, entreteniment, connectant-nos més i sent més oberts al conjunt del país”, ha apuntat Torrent.

Per això la intenció és treballar conjuntament amb el sector de l’automòbil i el circuit es dibuixa com a espai per acollir fires, congressos i turisme de negocis, en la línia de l’E-Mobility Experience, una fira que l’equipament acollirà el 29 i 30 d’octubre amb la participació de marques de vehicles elèctrics i que se celebrarà conjuntament amb el World Rallycross, competició totalment elèctrica. Aprofitant la proximitat del circuit amb Barcelona, el pla també preveu acollir grans actes musicals a l’aire lliure i altres esdeveniments esportius vinculats al ciclisme, l’escalada i l’atletisme, així com altres de relacionats amb els esports electrònics i el videojoc.