XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "És un projecte construït sobre la nostra excel·lència en la gestió de l'aigua i l'aposta de futur decidida per la sostenibilitat i el medi ambient, i per tant jo crec que és un èxit dels governs municipals anteriors, crec que és un èxit de tots els grups que hem aconseguit aquest reconeixement."

Aquest organisme internacional està vinculat a les Nacions Unides i té per objectiu la gestió de les polítiques de l’aigua. La ciutat serà la seu del GWOPA durant cinc anys, que s’instal·larà en un dels pavellons de l’antic Hospital de Sant Pau. Les Nacions Unides han valorat especialment la trajectòria de la ciutat en la gestió pública de l’aigua, i també les inversions en recerca i desenvolupament per fomentar l’estalvi de recursos hidrològics.

La candidatura barcelonina, que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament, la Generalitat, l’Estat i empreses del sector privat, s’ha imposat a altres candidatures com Istanbul, Amsterdam o Dubai. El secretariat pretén promoure la col·laboració entre els diferents actors per a un millor aprofitament de l’aigua.