La reestructuració de Barcelona Activa ha generat protestes fora del ple i també a dins i ha marcat el vestuari d'alguns regidors, vestits de negre i amb llaços verds. Els canvis en l'empresa han dividit el ple en dos blocs, CiU i PP d'una banda i els tres partits d'esquerres, PSC, ICV i UxB de l'altra. Bona part de l'oposició ha intentat aturar la transformació de l'empresa municipal, que ha patit de ple les retallades tant per part de la Generalitat com per part del govern central. PSC i ICV han demanat explícitament un esforç al govern municipal per evitar el que consideren un desmantellament de Barcelona Activa, especialment ara que a la ciutat hi ha 112.000 aturats. I veuen aquesta mesura com un intent de susbstituir les polítiques d'ocupació per les assistencials. El govern justifica els canvis amb la retallada econòmica i afirma que Barcelona Activa ha de subsistir amb els seus propis recursos. CiU ha trobat el suport del PP, que ha retret la gestió del govern anterior amb el PSC al capdavant Una acusació que també ha fet la tinenta d'alcalde, que ha acusat a l'administració anterior de polir-se els diners.

La tinenta d’alcalde, Sònia Recasens, ha estat l’encarregada de presentar la remodelació de Barcelona Activa, entitat de la qual ha dit que “estava tocada de mort” des que la Generalitat i l’Estat van deixar d’aportar-hi els fons que li servien per impulsar programes d’ocupació.

L’oposició ha acusat el govern de voler eliminar les polítiques d’ocupació i substituir-les per polítiques assistencials. Jordi Martí (PSC) ha acusat el govern d’enviar els aturats a les oficines de serveis socials “per comptes de derivar-los a les oficines de Barcelona Activa”. El PSC ha demanat a Trias que posi el seu esperit socialdemòcrata “al servei de les polítiques actives d’ocupació.”

Ricard Gomà (ICV-EUiA), que ha lluït un llaç verd en solidaritat amb els treballadors de Barcelona Activa, ha acusat Recasens de voler desmantellar l’entitat pels seus “prejudicis ideològics de caràcter neoliberal”. El líder ecosocialista ha demanat a Recasens que reconsideri la seva decisió per poder actuar contra l’atur “amb un dispositiu potent d’inserció laboral.”