El portaveu ha dit que la Generalitat “no ha fet res més” que el que fa amb qualsevol inversor que es vulgui establir a Catalunya, i ha basat els criteris de negociació en la seriositat, la discreció i la transparència. Homs ha defensat que la feina discreta del govern ha aconseguit posicionar la candidatura de Barcelona: “Partíem de no ser en aquesta cursa i ara hi som en igualtat de condicions.”

Homs ha especificat que la jornada de la delegació nord-americana ha començat amb una visita als terrenys on es podria construir el complex. Després s’ha fet un dinar de treball, que ha comptat amb l’assistència del president, Artur Mas, i els consellers Recoder, Mas-Colell i Mena. La jornada ha acabat amb una visita a les infraestructures del port de Barcelona.

El govern català és favorable a la instal·lació del complex impulsat per Las Vegas Sands, ja que aportaria un bon nombre de llocs de treball. “No ens podem permetre el luxe de descartar llocs de treball”, ha dit, i ha parlat de les obligacions morals de la Generalitat: “Es mereix o no es mereix la gent que està a l’atur que ens mirem això? No hi ha un sol aturat que no es mereixi que no ens mirem aquest projecte amb atenció”, ha argumentat.

Una feina de seducció

La lluita per aconseguir que Eurovegas vingui a Catalunya –que Homs ha definit com un procés de seducció–, s’ha fet pel convenciment que és positiu per al país. El portaveu ha destacat que el govern està compromès amb l’emprenedoria i que si guanyés, seria capaç d’agilitzar els tràmits legislatius, com ha fet amb les lleis Òmnibus.

Homs ha explicat els punts forts de la candidatura de Catalunya, com la capacitat col·lectiva d’atraure projectes turístics i especialment les convencions. Ha dit que Barcelona organitza més de 2.000 convencions l’any, que arriben a atreure més de tres milions de congressistes. El portaveu ha dit que la sortida de la crisi s’hauria de basar en la logística, el coneixement, la indústria i el turisme modern, “que no és sol i platja, cafè, copa i puro”.

No serà “una illa d’il·legalitat”

Davant les crítiques creixents de l’oposició i de diversos sectors, Homs ha dit que són legítimes, però que n’hi ha que responen a prejudicis, com els que vinculen el projecte a la instal·lació de les màfies a Catalunya. El portaveu ha dit que Eurovegas no estarà per sobre de la llei: “Jo també rebutjaria una illa d’il·legalitat. Això seria Sodoma i Gomorra”, ha dit.