La portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany, s’ha mostrat prudent amb el comiat que el líder del grup, Ernest Maragall, farà al ple del dia 22 després d’anunciar el seu adeu per sorpresa a finals de novembre. “S’ha guanyat el privilegi de marxar en els termes que vulgui, ens toca acceptar la decisió”, ha dit Alamany, que no ha volgut valorar el fet que cap regidor no sabés la decisió fins que Maragall la va comunicar en públic: “Poca cosa més a dir”.

La renúncia de Maragall va fer visible una distància amb Alamany després que dies abans la seva número dos digués que l’encara líder municipal d’ERC no esgotaria el mandat a l’Ajuntament. Fins al punt que en una entrevista a betevé, Maragall va evitar situar Alamany com a relleu al capdavant del grup municipal. Aquest dilluns, la portaveu ha esquivat la polèmica i s’ha limitat a dir que “Maragall continua sent el cap de grup i seguirem tots els processos formals” per rellevar-lo.

Refer el Pla d’usos de Ciutat Vella

En la mateixa roda de premsa, Elisenda Alamany ha defensat una proposta que ERC portarà a debat a la Comissió d’Urbanisme d’aquest dimarts per refer el Pla d’usos de Ciutat Vella. La portaveu dels republicans considera que el pla no ha funcionat i que cal modificar-lo o fer-ne un de nou per regular quins comerços poden obrir al districte “evitant el monocultiu turístic” amb botigues de cànnabis, records o mòbils. “Hem de fer que Ciutat Vella sigui menys parc temàtic i més Barcelona”, ha sentenciat.