(ACN/Redacció) L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat el projecte superilla Barcelona per “recuperar espai públic” i reduir la contaminació i el soroll del trànsit. Ho ha dit en una intervenció al Cercle d’Economia, en què ha assegurat que “Barcelona té model” i que “està preparada per liderar una economia sostenible i innovadora”. Les paraules de Colau arriben el dia en què s’ha conegut que una entitat ha portat la superilla de l’Eixample a la fiscalia per aturar les obres.
Colau ha explicat que més d’un centenar de ciutats s’han interessat per les superilles que impulsa Barcelona. L’alcaldessa ha afirmat que la pacificació de carrers “és un mandat i una obligació” per rebaixar els índexs de pol·lució, però ha afegit que es fa perquè la gent no pensi a marxar de Barcelona. Per això, ha defensat actuar als carrers de l’Eixample, però també al parc que es vol fer a les Glòries o la connexió del tramvia per la Diagonal.
Volem una ciutat on la gent no pensi a marxar, que es vulgui quedar i sigui saludable per a les criatures i la gent gran
La Barcelona del sí vs. la Barcelona del futur
En el debat al Cercle d’Economia, en què ha conversat amb el president del Consell Econòmic Social, Antón Costas, l’alcaldessa ha dit que la resposta davant d’aquells que parlen de “la Barcelona del sí o del no” és que aquest no és el paradigma: “La disjuntiva no és una ciutat del sí o del no, o dels esdeveniments: és una ciutat del passat o del futur“.
En aquest sentit, ha assegurat que el futur és la innovació, però sempre amb una forta inversió social i apostant per pilars com l’educació i l’habitatge. L’alcaldessa ha dit que la ciutat està molt ben posicionada per afrontar els reptes del segle XXI, entre els quals ha mencionat la reducció de la desigualtat, l’emergència climàtica i la transició de l’economia fugint de “monocultius” com el turisme.
Inversió en despesa militar
Preguntada per les inversions de l’Estat espanyol en armament i la guerra a Ucraïna, Colau ha reiterat la condemna a la invasió russa i ha remarcat que “més armes fan la guerra”. “A mi em fa vergonya que l’Estat espanyol sigui el setè país que ven més armes al món”, ha apuntat. També ha carregat contra el fet que Espanya vengui armes a dictadures com l’Aràbia Saudita. “No es pot dir que s’està amb la democràcia i permetre un negoci amb empreses armamentístiques”, ha reblat.