El grup de Junts que lidera Elsa Artadi a l’Ajuntament de Barcelona vol que el consistori demani a la Fiscalia General de l’Estat obrir una investigació les declaracions de l’excomissari José Manuel Villarejo sobre els atemptats del 17 d’agost del 2017 a la Rambla. Durant un judici a l’Audència Nacional, aquest dimarts, Villarejo va acusar el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) de “calcular malament les conseqüències de fer un petit ensurt a Catalunya”.

Si volem estar al costat de les víctimes, el millor és saber la veritat; no s’entén que els que amaguen informació ens diguin que alimentem teories de la conspiració
Elsa Artadi, presidenta del Grup Municipal de Junts

La petició de Junts forma part d’una proposta que portarà a debat a la Comissió de Presidència en què tornarà a reclamar una comissió d’investigació al Congrés dels Diputats per conèixer les relacions entre el CNI i l’imam de Ripoll, el cervell dels atemptats. La proposta també inclou reclamar a l’Estat que desclassifiqui els documents de Villarejo relacionats amb el 17-A.

Artadi ha recordat que l’agost del 2019, el Plenari ja va aprovar demanar una comissió d’investigació al Congrés, i aprofitaran el debat en comissió per preguntar què ha fet el govern per donar-li compliment. “Preocupa la posició del PSC i dels comuns; qui té por que se sàpiga la veritat?”, s’ha preguntat la líder de Junts.