L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reaccionat a la declaració de l’excomissari de la Policia Nacional, José Manuel Villarejo, sobre la implicació del CNI amb els atemptats del 17-A. Colau ha reclamat que cal tenir “proves per declaracions tan greus”. Ha demanat no entrar en batalles ni usos partidistes i ha reiterat el seu suport a les víctimes.

“Com a alcaldessa em preocupa que s’obri aquesta polèmica amb aquesta lleugeresa, si es fan afirmacions greus s’han d’acompanyar de proves de rigor”, ha lamentat Colau. Colau ha dit que com a Ajuntament estaran sempre al costat de les víctimes i reclamaran màxima transparència sobre els atemptats comesos a Barcelona.

Aquest dimarts, Villarejo va assegurar durant una declaració davant de l’Audiència Nacional que els atemptats de la Rambla i Cambrils del 17 d’abril del 2017 van ser un “error greu” del Centre Nacional d’Intel·ligència, concretament del seu director, Félix Sanz Roldán. Segons Villarejo, “va calcular malament les conseqüències de donar un petit ensurt a Catalunya” durant els mesos previs al referèndum de l’1-O. Segons l’excomissari, existia una relació entre l’imam de Ripoll i el CNI, que el va deixar fer. Villarejo ha explicat també que ell mateix va col·laborar després amb el Centre Nacional d’Intel·ligència “per intentar arreglar l’embolic”.

Més enllà de Colau, altres membres del govern municipal també s’han pronunciat sobre el cas Villarejo. Marc Serra (BComú) ha exigit “que presenti qualsevol prova” que demostri la seva acusació i Rosa Alarcón (PSC) ha posat en quarantena l’excomissari: “Donar credibilitat a certes manifestacions va en contra del sentit comú”.

Colau fa costat a les víctimes de l’atemptat

Hores abans de pronunciar-se públicament sobre les paraules de Villarejo, Ada Colau ha contactat la UAVAT (la Unitat d’Atenció i Valoració a Afectats pel Terrorisme) per mostrar-los el seu suport i conèixer de primera mà com estan les víctimes del 17-A després de conèixer la declaració de Villarejo. Ho ha explicat a betevé l’assessor i portaveu de la UAVAT, Robert Manrique.

Des de l’oposició també hi han dit la seva Ernest Maragall (ERC), que ha demanat una “acció internacional” per depurar responsabilitats, i Elsa Artadi (Junts) que ha reclamat “exigir la veritat”.