El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, no descarta presentar-se com a candidat de Junts a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona. En una entrevista a ‘Els matins’ de TV3, ha assegurat que no fa plans anticipats, però tampoc no ha negat la voluntat de ser alcaldable. “Si dic que sí alimentaré rumors, si dic que no alimentaré rumors“, ha afirmat. Reconeix que Barcelona li agrada, que hi viu, però que no s’ho ha plantejat seriosament. “No hi he pensat molt”, assegura. 

Davant la insistència de la pregunta, ha sentenciat que “no és moment de parlar d’això” i, a la repregunta sobre si es presentarà o no a alcaldable, ha respost un enigmàtic: “Ni sí, ni no”.

Junts, pendent de primàries

Argimon és un dels noms que ha sonat com a possible candidat després de la renúncia d’Elsa Artadi, que va deixar el partit sense cap de llista a Barcelona. Tal com recullen els estatuts del partit, Junts ha de triar el candidat per primàries, però de moment la nova direcció, liderada pel tàndem Laura Borràs i Jordi Turull, no ha fixat cap data al calendari.

Altres noms sobre la taula: Munté o Cuevillas

La cap de grup municipal actual, Neus Munté, tampoc no va descartar l’opció de ser candidata. I, de fet, en l’últim Baròmetre municipal va ser un dels pocs líders a l’Ajuntament de Barcelona que va rebre un aprovat de la ciutadania: un cinc.

Altres noms que s’han anat posant sobre la taula són el de l’exalcalde Xavier Trias, que ho va descartar obertament, però va animar el partit a treballar per unitat i buscar un candidat amb projecció de futur, que pogués agafar les regnes del partit a llarg termini a Barcelona. A partir d’aquí, també van sonar els noms de l’advocat Jaume Alonso Cuevillas o, fins i tot, el del president del Port de Barcelona, Damià Calvet, que en una entrevista a betevé va descartar ser-ne candidat.