manifestació barcelona 1 maig dia treballador

Els sindicats han convocat diverses manifestacions per l’1 de maig del 2023 a Barcelona. Amb motiu del Dia del Treballador 2023, la classe obrera està cridada a sortir al carrer per defensar els salaris dignes i cridar contra la pèrdua de drets laborals. A continuació et detallem tot el que has de saber sobre la manifestació de l’1 de maig del 2023 a Barcelona.

Consulta els horaris de les protestes de l’1-M convocades pels sindicats a Catalunya. També et detallarem els recorreguts tan bon punt se sàpiguen!

Manifestacions per l’1 de maig al matí

El dia del treballador, CCOO i UGT han convocat una manifestació a Barcelona per demanar millores salarials, contra l’enriquiment dels empresaris per la inflació i en defensa dels convenis col·lectius. Sota el lema “Apujar salaris, abaixar preus, repartir beneficis”, la protesta arrencarà a les 12 h des la plaça d’Urquinaona. Segons la convocatòria, la marxa baixarà per via Laietana fins a la plaça de Correus.

Aquesta no serà l’única protesta del matí. La CGT ha convocat una altra manifestació contra la pujada constant de preus i a favor dels salaris dignes. Segons el sindicat, s’ha de lluitar per uns convenis justos, la reducció de la jornada laboral i per unes pensions públiques. La marxa començarà a les 11 h als jardinets de Gràcia.

Com cada 1r de maig, la Unió Sindical Obrera de Catalunya sortirà al carrer en defensa dels drets dels treballadors. Aquest any, la manifestació començarà a les 10.45 h a la plaça de Jacint Verdaguer i recorrerà els carrers del barri de Gràcia Nova, sota el lema “salaris per a sobreviure”.

Protesta unitària pel Primer de Maig

A la tarda, les mobilitzacions de l’1 de maig continuen amb la protesta organitzada per la Taula Sindical de Catalunya. Es fa una crida a sortir al carrer contra la pujada constant de preus, per defensar els drets laborals i per demanar la derogació completa de la reforma laboral. Només així, asseguren, la classe obrera “sortirà reforçada davant els atacs del capitalisme”. La marxa arrencarà a les 18 h de la rambla del Raval.