L’orografia dels Jardins de Sant Pau del Camp és un dels  principals obstacles perquè l’espai sigui utilitzat per més gent. La reforma urbanística, a curt termini, no es preveu per l’elevat cost econòmic. La regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, explica que “allisar-ho i treure els dos pisos del pàrquing suposaria una intervenció d’uns 10-12 milions d’euros de què ara mateix no disposem”.  La reforma urbanística dels Jardins de Sant Pau del Camp és un tema que es va proposar per primera vegada fa set anys.

De moment, el districte ha fet intervencions per ajudar a millorar la dinàmica del parc. Just Pérez, tècnic de barri del Raval, explica alguna d’aquestes actuacions, que consisteixen a”tenir un dinamitzador que dos dies a la setmana fa intervencions a l’espai, els dimecres a la tarda i els dissabtes al matí. S’hi ha instal·lat també un urinari provisional en campanya d’estiu, però la idea és que n’hi hagi un de fix”.

 Comissió de treball amb veïns i entitats del barri

Aquestes i altres intervencions s’estan treballant en una taula amb representació de veïns i entitats de la zona. Tots tenen clar que s’han de pensar i proposar mesures que tinguin el major consens i suport de tots els que viuen al barri. Aquest és el cas de l’entitat Xamfràque va proposar i ja s’ha aconseguit, com explica la coordinadora de famílies de l’entitat, Susana Kamiya, “l’obertura d’una porta en front mateix del centre. Volem que els Jardins de Sant Pau siguin un espai que també els nanos i les famílies puguin gaudir.”

Una altra entitat present en aquesta comissió de treball és Impulsem. Entre les propostes que han fet, segons Fina García, directora de l’entitat, hi ha la d’obrir els arcs actuals que donen a la plaça. “Que tot el flux de gent que ve a la nostra entitat pugui entrar per aquests arcs que donen a la plaça, farà que hi hagi més moviment de persones que no estan vivint a la plaça sinó que venen a fer altres activitats.”

El districte està estudiant ara totes les propostes amb la voluntat de començar a materialitzar-les abans de finals d’any.