El president d’Apartur, Enrique Alcántara, s’ha mostrat indignat arran de l’anunci del govern municipal de mantenir la moratòria d’apartaments turístics a Barcelona, i mentre es permet l’obertura d’hotels a algunes zones concretes. Aquesta normativa està pendent de ser aprovada en la comissió del proper 10 de març.

Alcántara admet que regularitzar els 800.000 apartaments turístics de Barcelona és difícil però alhora necessari “per definir el model que cal a la ciutat i afrontar el problema davant del Pla estratègic de turisme”. Proposa la creació d’una taula de treball perquè han de fer front, diu, a una demanda molt alta de llicències.

Des d’Apartur apunten que recorreran contra la proposta del consistori i hi presentaran al·legacions, malgrat que apunta que es troben “en una indefensió jurídica enorme”.

Alcántara vaticina que el nombre d’apartaments turístics creixerà, malgrat la moratòria, i posa com a exemple el cas de Ciutat Vella, on fa 11 anys que no es donen llicències d’apartaments turístics però igualment assegura que no deixen d’augmentar en nombre. A més, admet que durant aquest temps s’hi han obert hotels, que no han impedit que baixés la demanda d’apartaments. També apunta que la moratòria facilita que “s’obrin apartaments durant el MWC i es tanquin un cop hagi passat”, per exemple, i que els propietaris no paguin impostos perquè no estan legalitzats enlloc.